استان مرکزیایرانپل گردیمعرفی

پل تاریخی دوآب شازند

پل تاریخی دوآب شازند یکی از جاذبه‌های ارزشمند استان مرکزی است که در شهرستان شازند و نزدیک روستای دوآب قرار دارد. این پل قدیمی روی رودخانه قره‌کهریز ساخته شده و یادگاری از دوره قاجار است. در تاریخ ۱۶ دی ۱۳۷۷، این پل با شماره ۱۹۹۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

پل تاریخی دوآب و کوه لجور

منبع تصویر جناب افشین طباطبایی

ویژگی‌های معماری

این پل حدود ۱۳۰ متر طول و بین ۵.۵ تا ۷.۵ متر عرض دارد. بلندترین قسمت آن از سطح رودخانه حدود ۵.۷ متر ارتفاع دارد. پل دارای ۸ دهانه بزرگ و کوچک با طاق‌های قوسی‌شکل است. پایه‌های آن طوری ساخته شده‌اند که در برابر جریان آب مقاوم باشند. مصالح اصلی به‌کاررفته در ساخت پل شامل سنگ، آجر و گل آهک است. قسمت پایینی پل تا ارتفاع دو متر سنگ‌چینی شده و تزئین خاصی ندارد.

پل دوآب شازند

پل تاریخی دوآب شازند

مرمت و بازسازی

در سال‌های اخیر برای حفظ این پل، عملیات مرمت انجام شده است. در این فرآیند، آجرهای آسیب‌دیده تعویض و درزهای بین مصالح دوباره بندکشی شد. همچنین سطح پل با شفته‌ی آهکی مقاوم‌سازی شد. یکی از دهانه‌های پل که در دوره پهلوی بر اثر سیل آسیب دیده بود، با بتن بازسازی شده، اما باقی قسمت‌ها همچنان اصالت تاریخی خود را حفظ کرده‌اند.

پل دوآب شازند

موقعیت جغرافیایی و دیدنی‌های اطراف

این پل در فاصله ۴۰ کیلومتری غرب اراک و نزدیک شهر شازند قرار دارد. منطقه اطراف پل دارای طبیعت زیبایی است که در فصل بهار چشم‌نوازتر می‌شود. در اطراف پل، مکان‌های دیدنی دیگری مانند سراب پنجعلی، غار کیخسرو، پیست اسکی پاکل و دریاچه شازند وجود دارد که می‌توان آن‌ها را نیز بازدید کرد.

همچنین ببینید : عمارت تاریخی پنجعلی

نمای کوه لجور از پل تاریخی دوآب

دسترسی و امکانات رفاهی

برای رسیدن به پل دوآب کافی است از مسیر اراک به شازند حرکت کرده و سپس به سمت بخش زالیان و روستای تحت محل بروید. در اطراف پل امکانات رفاهی مانند فضای سبز، سرویس بهداشتی و پارکینگ برای گردشگران در نظر گرفته شده است.

شب پل تاریخی دوآب

منبع تصویر جناب محمد مهدی اصغری

پل تاریخی دوآب

منبع تصویر خانم محمدی

ویدیویی زیبا بر فراز پل زیبا و تاریخی دوآب


 

مسیریابی به پل تاریخی دوآب شازند

تهیه شده در سایت دهات تی وی

جواد زمانیان

جواد زمانیان هستم یک علاقمند به طبیعت گردی و ایران گردی و آشنا کردن جای جای ایران آداب و رسوم و بخش خوشمزه آشپزی و صدا و نوای با افتخار به شما عزیزان هستم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا