استان مرکزیایراندهات گردیمعرفی

روستای قلعه بابو شهرستان خمین

روستای قلعه بابو شهرستان خمین – نگینی پنهان در قلب خمین

روستای قلعه بابو یکی از روستاهای تاریخی و خوش‌آب‌وهوای استان مرکزی است که در دهستان چهارچشمه، بخش کمره شهرستان خمین واقع شده. این روستا به‌واسطه موقعیت جغرافیایی خاص، طبیعت چشم‌نواز، پیشینه تاریخی ارزشمند و مردمانی مهمان‌نواز، مقصدی جذاب برای گردشگران فرهنگی و طبیعت‌گردان محسوب می‌شود.

روستای قلعه بابو خمین

روستای قلعه بابو شهر خمین

موقعیت جغرافیایی

قلعه بابو در فاصله حدود ۴۷ کیلومتری جنوب غربی شهر خمین و ۱۹ کیلومتری الیگودرز قرار دارد. این روستا در امتداد رودخانه‌ای جاری شکل گرفته و به‌خاطر ساختار طولی‌اش، چشم‌اندازهای خاصی را ارائه می‌دهد. در اطراف آن، روستاهایی همچون چهارچشمه، گلیجرد، دره باغ، رشیدی، پلولی و ملاطالب قرار دارند.

روستای قلعه بابو

روستای زیبای قلعه بابو

جمعیت و اقتصاد

بر اساس آمار رسمی سال ۱۳۹۵، قلعه بابو حدود ۳۱۳ نفر جمعیت در قالب ۹۳ خانوار دارد. با این حال، منابع محلی این عدد را تا ۳۵۰ نفر نیز برآورد می‌کنند. شغل اصلی مردم کشاورزی دیم و دامداری است. گندم، جو، نخود، عدس و گاودانه از محصولات عمده‌ی کشاورزی‌اند و دو سد خاکی نیز منابع آب مورد نیاز کشاورزان را تأمین می‌کنند.

دامپروری در روستای قلعه بابو

سدخاکی قلعه بابو

پیشینه تاریخی

قدمت قلعه بابو به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد. آثار تاریخی مانند سنگ‌نوشته‌ها، ابزارهای باستانی و قلعه‌های قدیمی، گواهی بر تاریخ پربار آن هستند. یکی از دیدنی‌ترین آثار تاریخی روستا، سنگ آسیاب بزرگ و کهنی‌ست که در گذشته برای تولید روغن چراغ استفاده می‌شده.

همچنین ببینید : روستای تحت محل استان مرکزی

روستای قلعه بابو اراک

طبیعت و گردشگری

در بهار، قلعه بابو با دشت‌های پوشیده از شقایق، دره قشلاق و چشمه‌های خروشان به بهشتی رویایی تبدیل می‌شود. طبیعت بکر و هوای پاک، این روستا را به مکان مناسبی برای طبیعت‌گردی و عکاسی تبدیل کرده است.

طبیعت روستای قلعه بابو

طبیعت زیبای روستای قلعه بابو

آداب، فرهنگ و دین

قلعه بابو یکی از روستاهای قرآنی استان مرکزی است. آموزش و فعالیت‌های قرآنی سابقه‌ای دیرینه در این منطقه دارند. در روستا سه قلعه تاریخی به‌نام‌های قلعه بالا، قلعه وسط و قلعه پایین وجود دارد. همچنین، دو مسجد فعال نیز در روستا دیده می‌شود که یکی از آن‌ها مسجد حضرت فاطمه (س) یا مسجد هاجرآقا است.

برکه زیبای قلعه بابو

خوراکی‌ها و سوغات

غذاهای سنتی روستا شامل آبگوشت، آش جو، ترخینه، کله‌جوش، آش رشته، برش دو روگ، چنگالی و قیماق است. از سوغات محلی نیز می‌توان به روغن حیوانی، کشک، قره‌قروت، کره محلی، فتیر، اگردک، ترخینه و کشمش اشاره کرد.

محصولات روستای قلعه بابو

بازی‌های محلی

بازی‌های بومی مانند گُوربازی، لیله، هفت‌سنگ، کبدی، کلاه‌بردارک، لپه‌بازی، اشتر قل‌قلی، کوکو، چوب‌بازی و قلچه، هنوز هم در میان کودکان و نوجوانان محبوب‌اند.

طبیعت دیدنی روستای قلعه بابو

طبیعت جذاب روستای قلعه بابو

دشت لاله های قلعه بابو

چهره‌های ماندگار

از چهره‌های برجسته این روستا می‌توان به عالم بزرگوار مرحوم میرزای قمی (ره) اشاره کرد که مدتی در قلعه بابو به تدریس اشتغال داشت. همچنین، فردی با کرامت به نام “آقای بزرگ” در حافظه جمعی مردم به‌عنوان شخصی دارای کرامات الهی شناخته می‌شود.

مرحوم میرزای قمی (ره)

تصویر از تارنمای حوزه علمیه اقدمیه شهرضا


 

مسیریابی به روستای قلعه بابو خمین

روستای قلعه بابو شهرستان خمین

منبع تصاویر پیج اینستاگرامی @Qalebabu_rosta روستای قلعه بابو

منتشر شده در سایت دهات تی وی

جواد زمانیان

جواد زمانیان هستم یک علاقمند به طبیعت گردی و ایران گردی و آشنا کردن جای جای ایران آداب و رسوم و بخش خوشمزه آشپزی و صدا و نوای با افتخار به شما عزیزان هستم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا